Konditorn Mari-Louise Sefaniasson var en av kursdeltagarna
1 av 5
Konditorn Mari-Louise Sefaniasson var en av kursdeltagarna Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Konditormästaren Tony Olsson ledde tårtkurs i Östersund
2 av 5
Konditormästaren Tony Olsson ledde tårtkurs i Östersund Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Marshmallows tillörde också en del av kursinnehållet
3 av 5
Marshmallows tillörde också en del av kursinnehållet Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Nya tårttekniker - bland annat används gummiformar för att skapa nya moderna tårtor
4 av 5
Nya tårttekniker - bland annat används gummiformar för att skapa nya moderna tårtor Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Genom modern choklad-sprayteknik får man tårtan att se luden ut
5 av 5
Genom modern choklad-sprayteknik får man tårtan att se luden ut Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Konditorikurs

De fick lära sig senaste sockerbagar-trenden – glazade tårtor

4:46 min

En svensk mästare har i dagarna både inspirerat och undervisat flera av länets konditorer i modern tårtskaparkonst.

Inte nog med att Tony Olsson innehar ett mästarbrev som konditor, han är dessutom svensk mästare i denna söta konst. Han har självklart bra koll på de senaste trenderna:

– Det ska vara äkta vara nu, med riktiga bär, bland annat. Det gäller ju mycket design också inom konditori, och ser man till sociala medier så lägger alla konditorer ut bilder på glazade tårtor just nu. De lägger vi mycket fokus på nu.

Tony Olsson berättar också om en ny teknik som går ut på att spraya choklad på tårtor, vilket ger ett ludet utseende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista