Åtal för kvartsmiljonsbedrägerier

En 21-årig kvinna från Östersund åtalas på 18 olika punkter för bedrägeri. Hon har det senaste halvåret kommit över närmare en kvarts miljon kronor genom olika bedrägerier.
I slutet av förra året började kvinnan ta ut pengar från andra personers konton genom att använda sig av falska fullmakter. Eftersom hon också förfalskat namnunderskriften betraktas bedrägeriet som grovt. I början av året över gick kvinnan till en ny form av bedrägerier. Hon svarade på annonser och erbjöd sig sälja mobiltelefoner och TV spel. Kvinnan lyckades övertala sina kunder att betala i förskott till hennes konto - men några mobiltelefoner eller TV spel fick köparna aldrig. Enligt vice distriksåklagare Eva-Lena Rimér har den 21 åriga kvinnan under hela föregående år ägnat sig åt mindre bedrägerier och stölder. I flera fall har brotten avskrivits eftersom kvinnan inte har möjlighet att betala tillbaka pengarna. Kvinnan häktades i slutet av april för att hon inte sklulle kunna begå nya brott. Den 4 juni inleds rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".