Invigning av viadukt
Miljö och samhällsnämndens ordförande Florian Stamm invigde Viadukt Söder med sin cykel. Foto: Camilla Jara / Sveriges radio
Transport

Stor infrastruktursatsning i Östersund invigd

Florian Stamm (MP): Ett av de största projekten på länge
0:50 min

På måndagen invigdes den nybyggda viadukten på Söder i Östersund. Den knyter samman området Storsjöstrand med Bangårdsgatan.

Viadukten har byggts över järnvägen från Bangårdsgatan ned till kajen vid Storsjöstråket och är nu invigd och färdig att användas. 

Östersunds kommun har satsat 50 miljoner kronor på investeringen. 

– Det här är ett av de största projekten vi har haft på länge, säger Florian Stamm (MP),  ordförande i miljö- och samhällsnämnden.

Varför behövs den här bron? 

– Det blir ett helt nytt bostadsområde här med många nya människor som flyttar in och därför måste vi  haen bra trafiklösning. Den väg som varit via hamnen, det är ett av våra finaste områden, det ska utnyttjas till annat och inte bilar, utan de får komma in lite bakvägen istället till bostadsområdet, säger Florian Stamm. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".