Har slutat skicka paket med Postnord

2:58 min

När pensionären Gerd Landin från Krokom märkte att paketen hon skickade inte nådde fram till mottagaren, bestämde hon sig för att sluta skicka paket med Postnord.

Gerd Landin har tidigare skickat egna stickade kläder och leksaker till sina nära och kära. Något som krävde både tid och pengar. Men efter att två av paketen hon skickade aldrig nådde fram till mottagaren fick hon nog.

– Ja det man skickar kommer inte fram alla gånger och nu har jag slutat helt, säger Gerd Landin.

Trots att hon reklamerade sina förlorade paket säger hon att Postnord inte har ersatt henne eftersom hon inte valde tjänsten rekommenderat.

– Jag har pratat både med Ica där jag skickade paketen och och något kontor högre upp men dem säger att inte det inte går, säger Gerd Landin.

Hans Bergander som är produktionsområdeschef på Postnord i Östersund menar att Postnord varje år hanterar cirka 2,5 miljarder brev samt flera miljoner paket och att det därför kan bli fel i hanteringen.

– Några av försändelserna går fel, det tar vi på oss. Ibland är det så att avsändaren av någon anledning har skrivit lite fel, säger Hans Bergander.

Enligt Hans Bergander ansvarar Potsnord för att försändelser når fram till mottagaren. Att försändelserna inte alltid gör det och ibland försvinner menar han är ovanligt.

– Ibland så kan vi ha personer som är kriminellt belastade. Normalt sätt anställer vi inte sådana men ibland så är det så att tillfället lockar tjuven, säger Hans Bergander.

Post och Telestyrelsen har tillsyn över alla postoperatörer, utredaren på Post och telestyrelsens postavdelning, Pär Lindberg tycker att klagomålen mot postmarknaden har ökat vilket har lett till att flera tillsynsärenden har startats.

– Vi har flera ärenden öppna och mycket kontakt med postperatörerna och vi ser att dem lyssnar och vidtar åtgärder, säger Pär Lindberg innan han fortsätter:

– Men vi kan också konstatera att det inte har varit tillräckligt. Utredningsproblem kvarstår i alldeles för hög omfattning, avslutar Pär Lindberg.

Pensionären Gerd Landin tycker att det behövs en förändring.

– Någonstans måste dem ha en annan koll, säger hon.