Charkuteriprodukter som korv, bacon, skinka och pastejer orskar cancer.
Korv från Undersåkers Charkuterifabrik blir mer sällsynt framöver. Arkivbild på andra charketurivaror. Foto: Johanna Svensson/ Sveriges Radio
Handel

Färre korvar från Undersåker i matbutikerna

Undersåkers Charkuterifabrik slutar sälja korv i matvarukedjor. Orsaken är brist på ekologiskt kött.

Korv från Undersåkers Charkuterifabrik kommer framöver att bli en sällsynt vara i butikshyllorna.

Den lilla Fävikenbördiga charken meddelar nämligen att man slutar sälja framför allt vardagskorvarna på andra ställen än i den egna butiken i Undersåker och på två ställen till i Östersund.

Större matvarukedjor i Jämtland och Stockholm blir alltså utan.

Orsaken är bristen på ekologiskt kött som har gjort att råvarupriserna skjutit i höjden.

Enligt butikens grundare Magnus Nilsson, som även driver restaurang i Fäviken, vill man varken tumma på priser eller ursprungsidén om att hålla sig till ekologiska och närproducerade varor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".