Kinsey inför kvalet: ”Stabilare på högre höjder”

3:21 min

I juli klarade Erika Kinsey VM-kvalgränsen vid Diamond League-galan i London. I kväll är svenskan tillbaka i den engelska huvudstaden när damernas höjdhoppskval i VM äger rum.

– Jag har blivit stabilare på de högre höjderna, säger hon till Radiosporten.

Erika Kinsey hoppade 1,94 vid Diamond League-galan i London den 9 juli och säkrade då biljetten till VM. I kväll krävs på nytt 1,94 för att ta sig vidare från kvalet i VM.

– Det var så bra stämning på Diamond League och jag tänkte bara på hur det då blir när det är VM. Det ska bli kul att hoppa här igen, säger Kinsey till Radiosporten.

Inför VM har den svenska höjdhopparen gjort några justeringar i jakten på att nå de riktigt höga höjderna.

– Jag försöker hoppa upp längre ifrån för att kunna hoppa högre och sen har jag kortat ner ansatsen med ett steg. Så lite annorlunda är det. Vissa tävlingar kommer jag tillbaka i gamla vanor men när det är rätt så känns det mycket bättre och jag får mycket mer tid.

Trots att hon dragits med en skada och tvingats till viss rehabilitering med en skada är hon nöjd med uppladdningen.

– Jag är stabilare på högre höjder. Ansatsen och positionen i upphoppet känns mycket bättre och jag har en trygghet i det. Då kan man fokusera mer på sista stegen. Fysiskt är jag inte lika stark eftersom jag bara haft tre månaders uppbyggnad men då har det varit viktigt att jobba med de andra bitarna.

I början av sommaren gjorde Kinsey dessutom klart med en ny tränare – den förre höjdhopparen Linus Thörnblad.

– Det har funkat jättebra. Det är en trygghet att ha honom där på sidan, han kan så mycket och har gått igenom allt det här. 

Hör höjdhoppskvalet i Sportextra med start klockan 20.10.