Närbild på en polisbil. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Polisen söker personer som kan ha sett moppekillarna som misshandlade 8-åriga flickan. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Polisen vädjar om tips - ingen gripen för misshandeln av 8-åringen i Sollefteå

Polisen har ingen misstänkt och vädjar nu till allmänheten om tips och iakttagelser kring misshandeln av en 8-årig flicka i Sollefteå på fredagen.

Flickan lekte i en lekpark vid Rödsta skola i Sollefteå när ett gäng killar på moped kom fram till henne. I förhör har hon sagt att hon blev knuffad från klätterställningen, fick ett knytnävsslag i ansiktet och hotades till livet av mopedkillarna.

Pojkarna lämnade sedan platsen på moped.

Flickans mamma hittade 8-åringen bakom ett hus, skärrad med blod i ansiktet. Hon fördes med ambulans till sjukhus för vård, oklart med vilka skador.

Polisens utredning om misshandeln har inte gjort framsteg enligt förundersökningsledaren.

– Nej, men vi vill att man hör av sig till polisen med observationer från området kring Rödsta skola på fredagen, säger SO Gustafsson, förundersökningsledare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".