Mia Kempff
Mia Kempff. Foto: Ulrika Persdotter Dahlgren.
P4-toppen v. 34

Mia Kempff utmanar i P4-toppens säsongspremiär

Mia Kempff: Välkommem hem till mig
2:50 min

Mia Kempff är veckans utmanare på P4-toppen med första singeln från sitt nya album - låten heter  "Välkommen hem till mig".

Det tog 16 år innan skivan blev klar, men nu har Mia Kempff i Mörsil släppt sin nya skiva "Längs stigen".

Mia Kempff berättar för P4 Jämtland att inspelningarna påbörjades 2001 och orsaken till att det tagit så lång tid beror på att det kom några saker mellan - en flytt, ett barn, ett liv och två band.

Första singeln från skivan, som släpptes i dagarna heter "Välkommen hem till mig". Det är den nyaste av låtarna på albumet och skrevs för bara ett halvår sen.
Här sjunger Mia och spelar akustisk gitarr samt bjuder in till sitt hem med strofen - "Det är här jag gör min grej".

Musiken har alltid funnits i Mia Kempffs liv. Men riktig fart blev det när hon tillsammans med sina systrar i gruppen Chattanooga deltog i Melodifestivalen 1982 med låten "Hallå hela pressen" som slutade på fjärde plats.

Efter tio år i ett hårdrockband förälskade sig Mia i Jämtland. I dag bor hon i Mörsil där hon är engagerad i olika kulturprojekt.

Webbplats: www.miakempff.com

 

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".