10 män står med sina motorsågar
1 av 2
Skogsarbetarna Hans Thunberg, Mattias Hallquist, Johan Tallkvist, Mikael Sundberg, Jonas Berggren, Anders Samuelsson, Jimmy Loberg, Christer Stolt, Gustav Dyvling och Edvin Kimsjö. Foto: Carlos Contreras /Jarowskij
En man kapar ett träd med motorsåg
2 av 2
Vem kapar först tio träd, grenar av dem och delar dem i bitar först – en skogsskördare eller tio skogsarbetare? Foto: Carlos Contreras /Jarowskij
TV-underhållning

Skogshuggaren Mattias Hallquist från Östnår medverkar i SVT-programmet Duellen

Mattias Hallquist: Jag fick det svåraste trädet
8:31 min

Mattias Hallquist,  skogshuggare från Östnår utanför Hackås, gör tv-debut på lördag när SVT:s program Duellen har premiär.

Nu på lördag är det premiär för Sveriges Televisions nya tv-program Duellen - ett program där det gäller för de tävlande lagen att gissa vem som vinner i mer eller mindre spektakulära dueller.

I lördagens premiärprogram går en av duellerna ut på att gissa vem som först fäller, kvistar och kapar tio träd snabbast - en skogsmaskin eller tio skogshuggare.

En av de 10 skogshuggarna är Mattias Hallquist från Östnår.

– Jag fick det svåraste trädet. Det var baklut på det, men det var spännande. Ni får titta på lördag för att se hur det kommer att gå, säger Mattias som inte vill avslöja allt för mycket om innehållet av avsnittet han medverkar i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".