Polishelikopter i luften
Polisen söker efter en äldre man som försvunnit i byn Åldern utanför Krokom. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Räddning

Äldre man i Olden försvunnen

Polisen: polisen: Vi kommer göra allt för att hitta mannen vid liv.
0:24 min

En man i 80-årsåldern är anmäld försvunnen. Mannen sågs senast vid tiotiden i onsdagskväll i sitt hem i byn Olden nordväst om Krokom.

Uppdatering: Mannen hittades välbehållen fredag förmiddag.

Under natten till fredag ska polisen ha fått hjälp av organisationen Missing People i sökandet efter mannen.

Mannen ska ha försvunnit från sin bostad någon gång mellan klockan tio på onsdagkvällen och klockan tre på natten till torsdag.

Larmet kom till polisen strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen. Polisen inledde en stor sökinsats efter mannen med polishelikopter med värmekamera och polishundar.

Enligt polisen är mannen cirka 1,70 lång har smärt kroppsbyggnad och grått hår. Vid försvinnandet var mannen klädd i låga skor, pyamasbyxor, t-shirt, fleecetröja och eventuellt en keps.

– Han är ganska tunt klädd så det är viktigt att hitta mannen, säger Peder Jonsson. 

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om de ser mannen.

Under torsdagseftermiddagen trappades sökinsatsen upp för att hitta mannen.

Hundförare från angränsade län kopplades in. Hemvärnet och mc-förare från försvarsmakten var också på plats. De har också vänt sig till Norge med begäran om hjälp med helikopter och hundförare men inväntar svar.

Uppdatering torsdag kl.16.50:

Börje Öhman vid polisen berättar att mannen fortfarande inte är återfunnen strax innan 17-tiden på eftermiddagen och att sökinsatsen pågår för fullt. Han berättar att de kommer fortsätta leta efter mannen även om det hinner bli mörkt. 

– Då kommer vi fortsätta söka under natten, då blir sökupplägget något annorlunda. Sedan måste vi också planera för att kunna fortsätta inatt och kanske till och med imorgon. Vi får ju inte göra slut på alla resurser ikväll, säger Börje Öhman.

Uppdatering torsdag kl.22.00:

Mannen är fortfarande borta och sökinsatsen fortsätter under natten, om än i något mindre omfattning. Det säger Börje Öhman vid polisens regionledningscentral.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".