Svart postlåda på husvägg
Flera boende i Brunflo fick sin post öppnad innan den levererades till rätt mottagare. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Lyssnartips

Flera boende i Brunflo fick öppnade brev i brevlådan

Hans Bergander: Ingenting är skadat eller försvunnet
2:51 min

Flera hundra brev levererades till fel adress och öppnades av ett företag i Östersund. Anledningen är att två postnummer förväxlades.

– Det rör sig om 400 brev som blivit felaktigt öppnade, det är ett företag i Östersund som hade liknande postnummer som de personer som fått sin post öppnad, säger Hans Bergander som är produktionsområdeschef på PostNord i Östersund.

Breven hade hunnit gå in i en skärmaskin innan man upptäckte att breven inte tillhörde företaget. När det upptäcktes hörde företaget av sig till PostNord som i sin tur kom och hämtade dem och körde ut posten till de rätta mottagarna i Brunflo.

– Sådant här händer då och då, men det hör inte till det normala. Vanligtvis upptäcker man att breven kommit fel innan de går in i skärmaskinen, men denna gång upptäcktes det efteråt, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".