Ung man med bakåtvänd keps och huvtröja går med bagagevagn på en flygplats
ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos kan vara på väg att spela för Irans fotbollslandslag. Foto: Erik Simander/TT
Fotboll

Ghoddos måste bestämma sig snabbt om spel för Iran

"Det är ett väldigt svårt beslut"
1:35 min

ÖFK:s stjärnspelare Saman Ghoddos måste bestämma sig denna vecka om han ska spela för Irans landslag.

Sverige kan gå miste om Saman Ghoddos som spelar för Östersunds fotbollsklubb. Irans landslag är mån om att han ska spela för landet. Han har nu ansökt om medborgarskap i Iran för att kunna spela för landet.

– Nu har jag fixat passet så nu kan jag spela för Iran. Det har jag inte kunnat innan. Iran vill verkligen ha mig, de tror på mig och tränaren ringer mig och berättar hur han tänker. Jag uppskattar det jättemycket. 

Själv är han i valet och kvalet. 

– Det är ett väldigt svårt beslut. Jag har snackat med familjen och vi måste ta ett beslut inom några dagar. 

Vad erbjuder Iran dig?

– De erbjuder väl inget speciellt. Det som lockar är väl att de är klara för VM och att spela VM för ett land är väldigt stort. Jag verkligen älskar Sverige, det är världens bästa land. Så det är ett väldigt stort beslut, man måste känna med hela hjärtat att man vill spela för det landet man väljer. 

Saman Ghoddos har fört diskussioner med Iran sedan januari i år och nu börjar det bli dags att bestämma sig. Innan veckan är över ska han ge besked. 

– Det är fifty-fifty fortfarande, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".