Flera fotbollsspelare i straffområdet
Östersunds FK förlorade med 1-3 i första mötet mot PAOK. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Fotboll

ÖFK sänder matchen mot PAOK – klart med storbildsskärm

Kindberg: Vi vill känna att vi gjort allt för våra fans
3:46 min

Östersunds Fotbollsklubb har beslutat att själv sända returmötet mot grekiska PAOK Thessaloniki. Nu är det också klart att matchen visas på Stortorget i Östersund.

Matchen kommer att kunna ses gratis på osdsport.se skriver klubben på sin sajt. Destinationsbolaget i Östersund har nu också klart med finansiering och kommer att visa matchen på storbildsskärm på Stortorget i Östersund, det säger Calle Hedman, projektledare på destination Östersund. 

Bakgrunden till att ÖFK valt att själv sända matchen är att klubben inte fått något tillräckligt högt bud när det gäller sändningsrättigheterna. Vad det gäller matchen på Stortorget så har ÖFK skänkt rättigheten att visa matchen där till destinationsbolaget. 

ÖFK upplever att intresset är så stort från såväl hemmasupportrar som fotbollsintresserade på andra håll att det är nödvändigt att ordna så att fler får möjlighet se playoff-matchen.

– Eftersom det är en historisk match känner vi att vi måste göra det, säger Daniel Kindberg.

Daniel Kindberg konstaterar att TV-bolagen inte bedömer att Östersunds Fotbollsklubb är tillräckligt intressant för att betala bra för rättigheterna. Då tycker klubben att det är bättre att sända matchen själv.

– Vi måste få känna i den här situationen, med den här matchen, att vi har gjort allt för våra fans, säger Daniel Kindberg.

PAOK vann med 3-1 på hemmaplan i det första mötet lagen emellan i playoff-spelet till Europa League. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".