Buss från Länstrafiken parkerade på busstorget i Östersund
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Länstrafiken

Nedläggning av Bussgods skulle slå hårt mot företag

Handlare: Det skulle vara katastrof
1:43 min

Företagare i länet är oroliga efter att förslag om att avveckla bussgods presenterats inom regionala utvecklingsnämnden.

Färre godsförsändelser, ett minskat godsflöde från länen söder om Jämtland och en ökad konkurrens har bidragit till negativa resultat för Länstrafiken sedan 2013. Nu föreslår regionala utvecklingsnämndens arbetsutskott att Länstrafiken avvecklar Bussgods och ett beslut väntas fattas i frågan den 24 oktober.

En av alla företagare och privatpersoner i glesbygden som berörs av det här beslutet är sporthandlaren Sigge Bryntesson i Rossön.

– Jag skulle behöva ändra mina leveranstider. Mitt företag bygger på kunnighet, bra priser och snabb leverans, det sista skulle få strykas, säger Sigge Bryntesson.

P4 Jämtland ringde upp ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Robert Uitto (S), som säger att det inte är hållbart rent ekonomiskt för Länstrafiken att fortsätta med bussgods.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".