Saila Quicklund, M. Foto: Marcus Frånberg/SR
Saila Quicklund (M), ordförande för moderaterna i Jämtlands län. Foto: Marcus Frånberg/SR
Politik.

Jämtland kräver att Anna Kinberg Batra avgår

Saila Quicklund: Vi uppmanar Anna Kinberg Batra att ställa sin plats till förfogande
0:40 min

Moderaterna i Jämtland meddelade på torsdagskvällen att de ställer sig bakom kravet på M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång. Något tidigare meddelade Östergötland samma sak. Det är nu elva länsförbund som kräver att hon går.

– En majoritet av Jämtlandsmoderaterna har tagit beslut om att uppmana Anna Kinberg Batra och hela partistyrelsen att ställa sina platser till förfogande, säger ordförande för moderaterna i Jämtlands län, Saila Quicklund.

I och med att mer än en tredjedel av de totalt 22 länsförbunden ställt krav på avgång kan de nu kräva en extrastämma om ny partiledare.

– Jag tycker att det är för tidigt att gå den väldigt formella vägen. Jag tror att vi närmar oss en punkt då det faktiskt inte finns någon återvändo. Man kan inte vara partiledare för ett halvt parti eller ett tredjedels parti, säger förbundsordförande i Östergötland Christian Gustavsson.

Anna Kinberg Batra har kallat till pressträff klockan halv tio idag, fredag. Där hon kommer att ge sin syn om läget inom partiet.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".