Bild på en konstgräsplan
1 av 2
IFK Kyrktåsjö fick 3,9 miljoner kronor av Allmänna arvsfonden för att anlägga en konstgräsplan för fotboll
Grafik Allmänna arvsfonden
2 av 2
Jämtlands län ligger i topp när det gäller projektanslag per invånare från Allmänna Arvsfonden. Foto: Allmänna arvsfonden
Projekt

Jämtlänningar bäst på att söka pengar från Arvsfonden

Jämtländska föreningar fick totalt 17 miljoner i stöd från Allmänna arvsfonden förra året. Räknat per invånare är det mest i Sverige.

Jämtländska föreningar är bäst i Sverige på att söka projektmedel från Allmänna arvsfonden. Det skriver Arvsfonden i ett pressmeddelande.

Totalt fick projekt riktade till barn, unga och personer med funktionsnedsättning i Jämtlands län 17 miljoner kronor i stöd under 2016, vilket är en ökning med 12,3 miljoner jämfört med året innan.

Utslaget per länsinvånare blir det 132 kronor, vilket är mest av alla län i Sverige.

Den organisation i Jämtlands län som tilldelades störst anslag är IFK Kyrktåsjö, som fick 3,9 miljoner kronor för att anlägga en konstgräsplan för fotboll.

Allmänna arvsfondens pengar kommer från dödsbon som saknar annan legal arvinge. Arvsfonden stödjer projekt för barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Totalt delades 734 miljoner kronor ut i projektmedel förra året.

– I år hoppas vi på ännu fler ansökningar från föreningar i Jämtland, för det finns fortfarande många nya idéer som förtjänar att växa, skriver enhetschefen Hans Andersson i pressmeddelandet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".