​löfven och Shekarabi
Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och statsminister Stefan Löfven (S) är med på presskonferensen. Foto: Pontus Lundahl/TT
Arbetsmarknad

Nya statliga jobb till Östersund

Lars Wikström, Tillväxtverket: Positivt att myndigheten har regional närvaro
3:33 min

Regeringen flyttar ut hela eller delar av sju myndigheter från Stockholm till övriga landet. Till Östersund flyttas fler delar av Tillväxtverket.

Det sa civilminister Ardalan Shekarabi (S) vid en pressträff tillsammans med statsminister Stefan Löfven onsdag förmiddag.

20 årsarbetskrafter flyttas till Östersund, enligt Tillväxtverkets avdelningschef Lars Wikström. I dag är runt 80 tjänster placerade i Östersund.

– Det formella beslutet kommer i morgon, efter det får vi se vilken verksamhet som ska ligga här i Östersund, säger Lars Wikström.

Dessutom flyttas hela eller delar av statliga myndigheter ut till Katrineholm, Luleå, Göteborg, Växjö, Gävle och Visby.

Riksdagledamoten Per Åsling, centerpartist från länet, skriver i en kommentar att han är positiv till att regeringen flyttar ut statliga jobb i landet men att regeringen var "väl försiktig" när det gäller Jämtland län.

Istället för 20 jobb borde regeringen flyttat hela Tillväxtverket till Östersund, tycker han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".