Magnus Schönberg från Torvalla, Östersund
Magnus Schönberg från Torvalla, Östersund medverkar i TV4:s Idol Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Musik

Magnus Schönberg putsade på sin image och fick guldbiljett i Idol

Magnus Schönberg: Jag har lagt ned mycket tid på mig själv
9:33 min

Magnus Schönberg i Torvalla har putsat på både musiken och utseendet och det gav en guldbiljett till slutaudition i TV4:s program Idol.

 Magnus var även med i idol redan 2015 men mycket har hänt på dessa två år. Men han tycker att det var ganska bra att han inte gick vidare i tävlingen 2015 . Nu har han istället förstått vad det innebär att delta i dessa sammanhang. 

29-årige Magnus har de senaste åren lagt ned mycket tid på att träna både på gitarrspelandet och sången, börjat tänka på sin image och hitta sig själv.

– Jag har aldrig tänkt på hur jag ser ut. Mode och styling har tidigare varit oviktigt för mig, men jag har förstått att det är ett helhetskoncept att vara artist, med styling och kläder, säger Magnus.

Även idoljuryns Anders Bagge gillade Magnus nya image , ”Du sjunger bra och ser ball ut”, sa Bagge.

Det är många som stöttar Magnus satsning på musiken, både familj och vänner.

– Jag har mycket stöd från familj och vänner. Jättemånga vill detta för min skull och det hade varit gött att få ge någonting tillbaka till alla som trott på mig. 

 Drömmen är solklar.

Idag arbetar Magnus i en matbutik, men har en annan dröm.

– Jag vill skapa mig ett liv som jag inte behöver ta semester ifrån, säger Magnus som hoppas att i framtiden kunna leva på musiken.

Nu väntar slutaudition och det återstår att se om Magnus går vidare till de tv-sända finalerna. Det gäller att sticka ut bland de övriga 100 deltagarna, hävdar Magnus som inte får avslöja något om resultatet som är inspelat och visas för tv-publiken nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".