Boxningshandskar i boxningsring.
Nästa lördag blir det stjärnspäckad boxningsgala på Gamla Teatern i Östersund. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Boxning

Mästerliga damboxare möts vid gala i Östersund

Till den stora boxningsgalan på Gamla Teatern i Östersund nästa lördag (9/9), har arrangörerna, BK Ängeln, lyckats locka ett stjärnspäckat startfält från flera länder.

Nästa lördag arrangeras boxningstävlingen BK Ängeln Box Open på Gamla Teatern i Östersund.

Förutom att vara ett tävlingstillfälle för klubbarna i Östersund kommer mycket meriterade boxare från Ryssland, Norge, Sverige och Uganda.

Kevin Scott, Morgongåva BK, (son till förre världsmästaren och silvermedaljören från OS i Seoul, George Scott) är ett av de unga intressanta namnen i matchlistan.

Han möter i Östersund en av medlemmarna i Team Russia - Andrej Kulagin - en ung men rutinerad ryss som är rysk-karelsk mästare.

På programmet står också ett spännande mästarmöte mellan två rutinerade damboxare. 

I en av huvudmatcherna kommer Malena Hede från Morgongåva BK att möta Valentina Galagan från Ryssland, i damer senior 69 kilo. 

Valentina Galagan är rysk-karelsk mästare och har deltagit i ryska mästerskapen. 

Malena Hede blev SM-guldmedaljör 2015 och SM-tvåa i år. Hon har förberett sig med sparring mot proffsboxaren Michaela Laurén.

Förutom Team Russia var före helgen boxare från 14 klubbar från Norge och Sverige anmälda till boxgalan i Östersund. Intresset har varit stort eftersom det arrangeras relativt få större tävlingar i Sverige och den här ligger tidigt på säsongen.

I huvudgalan på kvällen och dess förmatcher deltar minst sju lokala boxare från klubbarna BK Ängeln och BK Älgen i Östersund. Dessutom tillkommer ett antal lokala boxare i yngre åldrar i diplomboxningsmatcherna.

I nuläget är inte mindre än 25 tävlingsmatcher bokade. Det innebär cirka 15 huvudmatcher i galan på kvällen.

Utöver det är boxningsgalan första deltävlingen i årets Norrlandsserie i diplomboxning där cirka 15 matcher kommer inleda tävlingsdagen. Direkt efter diplomtävlingen kommer runt 10 tävlingsmatcher att gå som så kallade förmatcher till kvällsgalan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".