Mikaela Laurén (till vänster) får chans till revansch mot Cecilia Braekhus.
Mikaela Laurén (till vänster) får chans till revansch mot Cecilia Braekhus. Foto: TT Nyhetsbyrån
Boxning

Norsk-svensk uppgörelse i proffsboxning

Olof Johansson: ”En mycket tuff match för Mikaela”
2:09 min

På onsdagen kom beskedet att den svenska proffsboxaren Mikaela Laurén får sin drömchans till revansch mot norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus.

Matchen blev offentlig vid en presskonferens under onsdagen. Den 21 oktober går Laurén upp i ringen mot Braekhus i Stokke söder om Oslo.

Mikaela Laurén har mött den norska stjärnan en gång tidigare, för sju år sedan. Då vann Braekhus på teknisk knockout.

Mikaela Laurén har bland annat under en period studerat näringslära och träningslära vid Mittuniversitetet i Östersund och medverkade i fjol som föreläsare och tränare vid ett läger för unga boxare från Mittnorden i Östersund.

 Norskan sade på presskonferensen att Laurén tjatat sig till en ny match.

– Hon har varit ute och snackat i flera år, så nu känns det bra att göra upp i ringen, säger Cecilia Braekhus.

Svenskan håller inte alls med Braekhus.

– Jag har ingen respekt alls för Cecilia, hon är divig och dryg, jag har tränat stenhårt och känner mig redo, säger Mikaela Laurén.

Braekhus är fortfarande obesegrad som proffsboxare och har 31 raka segrar. I februari utmanade svenska Klara Svensson den 35-åriga norskan men fick, trots att hon stod på benen i tio ronder, se sig besegrad.

Enligt boxningsexperten Olof Johansson lutar det åt en ny svensk förlust.

– Det är en mycket tuff match för Mikaela, det är ingen tvekan om att Brakehus kommer in som favorit, säger han och fortsätter:

– Men jag tror faktiskt att hon ändå har en hygglig chans, jag tror att hon kommer ge allt hon har för att ta den titel hon har trängtat efter mest av allt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".