Man och kvinna på filmpremiär
Thomas Hedengran tillsammans med Lena Asklund på galapremiären för filmen om Björn Borg. Foto: Claudio Bresciani/TT
Film

Thomas Hedengran från Sveg i nya filmen om Björn Borg

"De ringde och ville att jag skulle göra Lennart Hyland"
1:00 min

Skådespelaren Thomas Hedengran från Sveg har en roll i filmen om Björn Borg som har premiär i morgon fredag. Han gör en scen i filmen, där han gestaltar en klassisk svensk idrottsprofil.

– Man får ju gå på en provfilmning och så kan det gå några vändor hit och dit. Men till sist ringde de och sa att de hemskt gärna ville att jag ska göra Lennart Hyland, berättar Thomas Hedengran.

Känner du dig som en look-a-like?

– Nej, men jag måste säga att jag var ganska lik när jag var och såg filmen på galapremiären.

Thomas Hedengran är med i en scen i filmen "Borg" som har premiär i morgon fredag. Den handlar om Björn Borgs klassiska duell i Wimbledonfinalen 1980 mot amerikanen John McEnroe, och om den svenska tennisstjärnans karriär.

Björn Borg görs av skådespelaren Sverrir Gudnason, och han har berättat att han i detalj har studerat den riktiga Björn Borg inför rollen.

Frågan är hur Thomas Hedengran förberett sig inför rollen?

– Jag är så pass gammal att jag kommer ihåg Hylands hörna. Jag har naturligtvis tittat på gamla klipp och så men i slutändan handlar det ju inte om att jag ska göra en imitation. Det är skådespeleri, det handlar mer om att man ska få en känsla av hur det var, säger Thomas Hedengran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".