Fredrik Lindberg och Jerry Ahrlin på Östersunds skidstadion
Fredrik Lindberg och Jerry Ahrlin är de som leder arbetet med att utveckla Östersunds skidstadion och arenabyn. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Vinteridrott

Idrottsprofiler ska skapa en stadion i världsklass

Jerry Ahrlin: Vi ska få upp fler turister
4:50 min

Östersunds skidstadion ska bli en utav Europas ledande tränings- och tävlingsarenor. Nu har två av Östersund idrottsprofiler fått uppdraget att förverkliga visionen.

Det är skidprofilen Jerry Ahrlin och den före detta elitidrottaren, häcklöparen, Fredrik Lindberg som har anställts av Östersunds kommun för att utveckla verksamheten kring stadion och arenabyn. 

Målet är att skapa ett affärsmässigt centrum för idrottsverksamhet och träningsturism.

– Det handlar om att få lite snurr på området, dels på skidstadion men också arenabyn nere vid Jämtkraft arena och de arenorna runt i kring där. Att utveckla och få ihop de två områdena, kommersiellt och affärsmässig. Nya arenor möjligen. Ingentingen är egentligen klart och satt utan det är det jobbet som börjar nu, att ta fram en idéskiss och plan hur det skulle kunna bli i framtiden, säger Fredrik Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".