Polisbil
Två nya inbrott i länet i natt. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Brott

Nytt inbrott kopplas till stöldliga

Inbrottet på ett café i Ås natten till tisdag kopplas nu samman med det flertal inbrott som under måndagen anmäldes i trakterna kring Undersåker.

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare, Eva Posner Storm, har polisen i Ås hittat skoavtryck som stämmer överens med skoavtryck som hittats vid inbrotten i Undersåker.

– Vi ska göra en teknisk undersökning. Vi vill hitta annat än skoavtryck också, då det är svårare att identifiera någon enbart på skoavtrycken. Gärna DNA eller fingeravtryck, säger Eva Posner Storm till P4 Jämtland.

Det var vi sjutiden på tisdagsmorgonen som inbrottet på cafét i Ås kom till polisens kännedom. Kontanter i en handkassa ska ha stulits där.

Natten till måndag gjorde tjuvar inbrott på bland annat Ristafallets camping, samt företag, fritidshus och en husvagn i trakterna kring Undersåker.

Enligt polisen handlar det sannolikt om en stöldliga.

Vid fyratiden på tisdagsmorgonen fick polisen ett larm om ett inbrott i en fastighet nära Lit. Fastigheten tillhör ett dödsbo och anmälaren, en anhörig, har ännu inte varit på plats utan fått informationen från en granne. Enligt de första uppgifterna har två TV-apparater stulits.

Polisen kopplar däremot inte i nuläget samman inbrottet i Lit med de övriga inbrotten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".