Kvinna håller uppvärmning med manliga fotbollsspelare
1 av 2
Jenny Larsson värmer upp spelarna i ÖFK i Lviv, Ukraina. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Ung kvinna framför hotellfasad
2 av 2
ÖFK-spelarnas fysioterapeut Jenny Larsson vid spelarhotellet i Lviv, Ukraina. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Europa League

Jenny Larsson njuter av ÖFK:s Europaäventyr – tror på seger

"Det är underbart att vara med"
9:53 min

Torsdag kväll spelar Östersunds FK första gruppspelsmatchen i Europa League mot ukrainska Zorya Luhansk. Skadeläget är bra enligt lagets fysioterapeut som tror på vinst.

ÖFK-teamet landade i Lviv på onsdagen inför matchen mot det ukrainska laget Zorya Luhansk i Europa League torsdag kväll. Med sig har de fysioterapeuten Jenny Larsson som känner spelarna utan och innan. Hon tror på vinst för ÖFK i den första gruppspelsmatchen.

Vi vinner, definitivt. Det känns jättebra!

– Vi vinner. Jag vill inte tippa med hur mycket, men vi vinner, definitivt. Det känns jättebra, säger Jenny Larsson.

Hennes uppgift är att hålla alla så skadefria som möjligt och hjälpa spelare med skadekänningar eller problem tillbaka på planen. Så fort - och så säkert - som möjligt. För närvarande är det spelarna Dennis Widgren, Fouad Bachirou och Brwa Nouri som får lite extra behandling, men inte för några allvarliga skador utan för ljumskproblem respektive sträckning i ett knä för Bachirou, berättar Jenny.

Jenny Larsson har tidigare jobbat för och rest med längdskidlandslaget. Hon upplever att ÖFK-spelarna är bra på att lyfta vad de runtomkring laget gör för att hjälpa spelarna på vägen.

– Ibland har jag en känsla av att lagidrottare är bättre på att uppmuntra och tacka varandra och se oss som arbetar kring laget, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".