Traktor som kör snö i skidtunnel
Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Gällö

Oro om avhopp inför skidtunnelinvigning

Företagarföreningen: Eldsjälen får inte hoppa av
1:25 min

Företagarföreningen i Bräcke oroas att det nybildade driftsbolaget för skidtunneln i Gällö riskerar att bli av med sin vd Bengt Flykt.

Med bara en dryg vecka kvar till invigningen av skidtunneln i Gällö finns oro för att det nybildade driftsbolaget riskerar att bli av med sin VD, Bengt Flykt, som också är kommunchef i Bräcke.

Det är företagarföreningen som i ett brev till kommunstyrelsen skriver att man fått veta att Bengt Flykt uttryckt en önskan om att lämna vd-uppdraget.

– Det här tunnelprojektet kan sätta Bräcke på kartan. Då är det viktigt att den som varit största eldsjälen inte får hoppa av, han måste driva det tills det är färdigt, säger vice ordföranden i företagarföreningen Ove Kjellberg till P4 Jämtland.

Enligt företagarföreningen har man hört att det är för krävande för Bengt Flykt att vara både kommunchef och vd för tunnelbolaget.

Föreningen kräver i brevet till kommunstyrelsen att Bengt Flykt "entledigas från sin tjänst som kommunchef för att därmed kunna ha fullt fokus på tunnelprojektets fortsatta arbete och att målsättningarna nås".

P4 Jämtland har varit i kontakt med Bengt Flykt som inte vill uttala sig om saken utan hänvisar till kommunstyrelsens ordförande samt till ordföranden i tunnelbolagets styrelse.

Kommunalrådet Sven-Åke Draxten (S) ställer sig helt frågande till innehållet i företagarföreningens brev. Det samma gör Veronika Eklund (M), tunnelbolagets ordförande.

– Vi har aldrig diskuterat den saken överhuvudtaget, säger hon.

Så oron är helt obefogad?
– Jag känner inte till något sånt, säger Veronika Eklund (M).

– Det är inte taget ur luften, så mycket kan jag svara, säger företagarföreningen Ove Kjellberg.

I slutet av augusti kunde P4 Jämtland avslöja att obetalda fakturor på 14 miljoner kronor kan spräcka budgeten för bygget av skidtunneln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".