Hissmofors VI Kraftstation. 131219. Foto: Jämtkraft
Hissmofors Kraftstation i vinterskrud. Foto: Jämtkraft
Kommunikationer

Hissmoforsdammen stängs för trafik

Kommundirektören: Truckförare tvingas tvärbromsa
2:50 min

Bron över Hissmoforsdammen i Krokom stängs för trafik med omedelbar verkan, för att inte barn ska hamna i farligheter på väg till skolan.

Orsaken till att trafiken över dammen förbjuds är att man vill förhindra att skolelever hamnar i farligheter när de genar över bron och genom industriområdet för att komma till skolan.

Enligt Jonas Törngren, kommundirektör i Krokoms kommun, har det redan skett flera incidenter där exempelvis truckar och arbetsfordon tvingats tvärnita för ouppmärksamma elever som rört sig på industriområdet.

– Det handlar om skolungdomar som gått över området och tittat ner i telefonen. Truckförarna tvingas då tvärstanna. Ingen har skadats än så länge, säger Jonas Törngren till P4 Jämtland.

Erbjudande om skolskjuts inte tillräckligt

Den tunga trafiken på området har ökat de senaste åren och kommunen erbjuder också skolskjutsar för att förhindra att elever genar över Hissmoforsdammen. Men det har inte gett resultat och därför beslutar nu kommunen att stänga vägen över dammen.

– Vi har velat att de ska ta skolskjutsar, men nu gör de inte det utan går och cyklar istället, säger Jonas Törngren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".