Två tjejer står bredvid varandra i skolmiljö
1 av 2
Milda Trygg och Saga Olsson går båda två tredje året på samhällslinjen på Härjedalens Gymnasium. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Kvinna står i skolmiljö
2 av 2
Helena Larsson, rektor Härjedalens gymnasium Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Skola

Elever på Härjedalens gymnasium välkomnar de nya satsningarna

Elever: Bra att det finns en skola nära så man kan bo kvar hemma
3:16 min

Milda Trygg och Saga Olsson är nöjda att de stannade på sin hemort för gymnasieutbildningen.

Nya utbildningar, delvis helt nya lokaler och omkring 100 nya elever har satt Härjedalens gymnasium i en helt ny dager det senaste året. Tidigare har skolan tidvis tagit sig fram lite med kräftgång men nu sjuder skolan av vad rektor Helena Larsson tror är framtidstro.

– Det man kan säga är att eleverna verkar trivas bättre, jag tror att det finns en framtidstro som kanske saknades tidigare, säger Helena Larsson.

Elever som P4 Jämtland pratat med verkar också tycka att någonting har förändrats på skolan. Milda Trygg går tredje året på samhällslinjen.

– Det var värre förut men nu har det blivit bättre med både lokaler och schema, det är bra att man inte ska behöva flytta för att komma till en bra skola, säger Milda Trygg.

Hennes klasskamrat Saga Olsson håller med.

– Jag funderade på att flytta men det blev att jag gick här tillslut, jag ångrar det inte, säger Saga Olsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".