Tre personer står och stretchar höftböjaren
Frida Stein lär oss enkla rörelser vi kan göra i radiostudion. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Hälsa

Vardagsträning viktigare än du tror

Frida Stein: Inaktivitet är vårt största hot
4:01 min

Benböj vid skrivbordet eller kanske armhävningar när du steker kötbullar. Frida Stein lär oss mer om enkel vardagsträning när tiden är knapp.

Hösten är här, vi är tillbaka i vardagslunken efter sommaren och semestern. Många vill komma igång med träningen igen, men det är inte alltid så lätt att hinna med den i den stressiga vardagen.

 – Gemene man vet idag att man borde, att man ska träna för att det är bra för kroppen, både fysiskt och psykiskt, men det blir för stora barriärer. För oss har det varit att ta fram enkel och rolig träning, säger Frida Stein från Östersund.

Hon driver en digital träningstjänst med fokus på träning och rörelse i vardagen, som inte ska vara så avancerad och svår. Idag gästade hon P4 Jämtland för att inspirera oss.

– Inaktivitet är vårt stora hot för folkhälsan och då är den där rörselsen i vardagen den viktigaste. Tränar vi 2-3 gånger i veckan á 30 minuter kommer vi må så mycket bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".