Albin Lindé och Marcus Danielsson, som på den infällda bilden syns tillsammans  med William Myrland.
Albin Lindé och Marcus Danielsson, som på den infällda bilden syns tillsammans med William Myrland. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Fritid

Trots ungdomars visioner – nu hotas Litsbacken

Marcus Danielsson: En gemenskap att vara där
1:21 min

För fem år sedan tävlade tre ungdomar från Lit med sina visioner för Litsbacken i Lit och hur den kunde se ut 2030. Nu vill kommmunen lägga ner backen.

Som vi berättat tidigare hotar Östersunds Kommun att lägga ner skidbacken i Lit. Tankar som också fått motreaktioner i Litsbygden.

Men, kanske hade det sett annorlunda ut om man hade lyssnat på tre unga killar som hade storslagna planer för Litsbacken - redan för fem år sedan.

Då var nämligen William Myrland, Marcus Danielsson och Albin Lindé med i tävlingen Idéracet.

Två av visionärerna från 2012, Marcus Danielsson och Albin Lindé, beklagar att Lit kan komma att berövas en viktig mötesplats för unga.

– Det är givetvis någonting man vill ha kvar. Många åker dit för att vara med varandra, för att träffas och ha kul, säger Marcus Danielsson till p4 Jämtland.

Den här intervjun kom till efter ett lyssnartips. Vill du också tipsa så mejla oss! p4jamtland@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".