Östersunds centrum med Rådhuset
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Nybygge

Beslut om nya lokaler vid Rådhuset skjuts upp

Den styrande majoriteten i Östersunds kommun får bakläxa på det planerade bygget av nya kontorslokaler i anslutning till Rådhuset i Östersund.

Det efter att oppositionen under torsdagens kommunfullmäktige fått igenom en minoritetsåterremiss. Enligt gruppledaren Bosse Svensson (C) vill man bland annat se ytterligare ekonomiska kalkyler för bygget, som beräknas kosta 300 miljoner kronor.

– Ärendet måste kompletteras för att vi ska kunna ta ställning till det, säger Bosse Svensson (C) till P4 Jämtland.

Svensson menar även att det saknas organisation för det framtida bygget, samt att utredningen som ska se över möjligheterna att utlokalisera kommunala tjänster utanför centrum borde tas i beaktande.

– Man borde göra klart det innan man bestämmer sig för vad man ska bygga. Det kommer bestämma antalet platser, säger han.

Enligt kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) kommer ärendet kompletteras och tas upp på fullmäktige om en månad igen.

– Jag tycker att det är trist att man inte inser att det är viktigt att vi kommer igång med det här bygget. Nu är det en kostnad varje år på 20 miljoner så länge vi har evakuerat de gamla lokalerna och hyr lokaler runtom. Min reaktion är att jag tycker att deras behov av ytterligare svar hade kunnat komma tidigare, säger hon till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".