Fotbollsspelare på väg att ta ner en flygande boll
Östersunds Brwa Nouri. Foto: Robert Henriksson/TT

ÖFK-spelare utslängd från flygplan

När Östersund skulle flyga till Kalmar för bortamatch i Allsvenskan blev en ÖFK-spelare utslängd. Detta efter att ha uppträtt hotfullt mot en flygvärdinna, rapporterar Aftonbladet.

När planet just skulle lyfta från Bromma mot Kalmar utbröt ett bråk. Enligt uppgifter ska en spelare i Östersund ha agerat hotfullt mot en flygvärdinna vilket resulterade i att spelaren blev utslängd.

– Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen, säger Emma Sandsjö, presskontakt på flygbolaget, till Aftonbladet.

Nu kommenterar ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri själv händelsen.

– Det var inte bra såklart. Jag gjorde ett fel som jag aldrig kunde tro skulle få sådana konsekvenser. Och jag ber om ursäkt för det här, säger Brwa Nouri till sajten Osdsport

Enligt honom handlade det om ett missförstånd.

– Oerhört tråkigt att det skulle bli så här. Hur jag än uppfattade situationen så gjorde jag ju fel. Jag vill som sagt be flygvärdinnan om ursäkt och även medpassagerarna, flygbolaget och min klubb, säger Brwa Nouri till Osdsport.

Enligt Östersunds ordförande, Daniel Kindberg, ska det ha handlat om en dispyt om flygplansläge på telefonen. 

– Jag har inte pratat med alla inblandade och bara fått det beskrivet för mig. Men det låter väldigt konstigt och direkt felaktigt av spelaren. Det finns ingen ursäkt att inte följa personalens uppmaningar. Nu kommer jag ha ett möte mellan fyra ögon med spelaren. Det är en sak som är säker, säger Daniel Kindberg till Aftonbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".