Brwa Nouri
ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri är ångerfull efter det som hänt och har bett om ursäkt för sitt uppträdande. Foto: Mikael Fritzon/TT
Fotboll

ÖFK-kapten portad från plan efter trots mot flygvärdinna

Daniel Kindberg om flygskandalen
5:17 min

Östersunds FK:s lagkapten Brwa Nouri tvingades kliva av flygplanet till Kalmar, på Bromma, efter att ha kommit ihop sig med flygpersonalen och uppfattats som hotfull.

– Jag ber om ursäkt för det här, säger Nouri till klubben egen nyhetssajt, osdsport.se.

Under söndagen spelar Östersund bortamatch mot Kalmar i allsvenskan vilket innebär att laget redan under lördagsförmiddagen började sin resa mot Småland.

Men en spelare tvingades av planet som skulle lyfta från Stockholm till Kalmar, innan start från Bromma, och fick avverka sista delen av resan i bil.

Det var ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri som uppfattades som hotfull av flygpersonalen. Han ska ha vägrat visa att han hade satt mobilen i flight-mode, flygplansläge, för flygvärdinnan.

Den vägran och Nouris uppträdande resulterade i att lagkaptenen fick avverka sträckan Bromma-Kalmar i bil istället.

– De bad mig lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna, säger ÖFK-spelaren till osdsport.se.

Brwa Nouri är ångerfull efteråt. 

– Det var inte bra såklart. Jag gjorde ett fel som jag aldrig kunde tro skulle få sådana konsekvenser. Och jag ber om ursäkt för det här, säger Nouri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".