Östersunds Ludvig Fritzson jublar efter att ha gjort mål borta mot Kalmar.
Östersunds Ludvig Fritzson jublar efter att ha gjort mål borta mot Kalmar. Foto: Patric Söderström/TT
Fotboll

Östersund förlorade mot Kalmar FF

Ludvig Fritzson: Otrolig besvikelse
1:25 min

Kalmar besegrade Östersund med 2-1, och ÖFK tappade viktiga poäng i jakten på en ny Europaplats till nästa säsong.

Ett defensivt Kalmar FF som skulle krympa ytor och satsa på omställningar. Det var vad man trodde när man tittade på den mycket defensiva 4-4-2-uppställning som tränaren Nanne Bergstrand ställde upp enligt matchprogrammet. 

I verkligheten var det en högpressande 3-4-3 som ställde till med stora problem för Östersund i inledningen. Östersund är fortfarande Östersund, och det betyder bollen längs backen och högt tempo. Kombinationen gjorde att det bjöds på fantastisk fotboll under inledningen. 

De flesta hade nog räknat in 1-0 efter gästernas Jamie Hopcutts inlägg och Johan Bertilssons kanon till skott, men på något sätt fick Lucas Hägg Johansson ut en hand. 

Ett par minuter senare fick han dock kapitulera. Erton Fejzullahu slog en huvudlös passning när Kalmar var på väg i en omställning, den gick rakt i gapet på Patrick Kpozo. Inlägget var perfekt och Ludvig Fritzson behövde bara sätta dit huvudet. 

Tre minuter varade ledningen, sedan slog Filip Sachpekidis en perfekt boll i djupled till Jonathan Ring som satte sitt andra mål sedan återkomsten till allsvenskan. 

Efter målet hände dock något, eller rättare sagt inget. Båda lagen blev försiktiga, bollen skulle behållas inom laget även det betydde duttande i backlinjen i fem minuter. Matchen gick från högsta allsvenska klass till sömning dagen efter match-träning. 

Men mål skulle komma, och vilket mål sedan. Jonathan Ring fick bollen någon meter in på offensiv planhalva. Omringad av tre Östersundsspelare lyckades han komma ut med bollen och satte fart i djupled. Han stötte på patrull i form av två Östersundsförsvarare, men han tog sig runt båda och placerade bollen förbi målvakten. Ett riktigt klassmål som också blev matchavgörande. 

Östersund, som är inne i en tuff matchningsperiod och bland annat har Europamatch på torsdag, luftade en hel del spelare som inte fått så mycket speltid under säsongen. Östersund tappade viktiga poäng i jakten på en ny Europaplats till nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".