Operationspersonal Östersunds sjukhus GENREBILD
Prognosen är att det totala underskottet för Region Jämtland Härjedalen blir 170 miljoner för 2017. (Arkivbild) Foto: Björn Djurberg/Sveriges Radio
Sjukvård

Kämpigt för Region JH:s ekonomi

Det går fortsatt tungt för Region Jämtland Härjedalens ekonomi.

Regionen har gått back med 36 miljoner kronor fram till augusti i år, och prognosen är att det totala underskottet blir 170 miljoner för 2017. Det enligt delårsbokslutet efter augusti.

Regionrådet Christer Siwertsson (M) säger till P4 Jämtland att regionen har som mål att ha en budget i balans i december 2018 och flaggar för ytterligare besparingar i höst.

– Det finns inga vägar ut förutom knip och sparsamhet. Det kommer krävas ytterligare åtgärder för att få ordning på ekonomin. Vi har ju jobbat oss nedåt, men det fattas en del, säger han.

Region Jämtland Härjedalen har länge dragits med underskott och har tre år i rad kritiserats av regionens revisorer som inte velat ge regionstyrelsen ansvarsfrihet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".