Inger Åsén i Handöl.
1 av 2
Inger Åsén i Handöl fick mycket personliga vantar av norsk arbetskamrat vid pensioneringen. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Önskegästen

Inger Åsén ger en hjälpande hand till utsatta i världen

Här hör du hela samtalet med Inger Åsén
32 min

Inger Åsén i Handöl har arbetat som sjuksköterska i många utsatta länder. Nu är det ett projekt i Kenya som fångat hennes engagemang.

Inger föddes i Oviken och växte upp på ett Jordbruk. Det kändes helt naturligt att söka sig till vården och bli sjuksköterska, berättar Inger för P4 Jämtland.
Inger har även sökt sig till arbeten i flera utsatta länder som Saudiarabien, Ryssland, Makedonien och Västbanken. Nu är det projekt Talek i Kenya som engagerar Inger.

Inger arbetade några månader  på ett fältsjukhus vid ett flyktingläger för 400 000 kosovoalbaner på en fjällsluttning i Makedonien.

– Många människor var samlade vid ett litet område. Det regnade mycket och lera sköljes ner mot tälten där de bodde många familjer med barn, det var ett jobbigt uppdrag, förklarar Inger.

Inger har även arbetat i Meråker i Norge under 18 år och visade upp fina stickade vantar som hon fick av arbetskamraterna vid pensioneringen.

Idag är Inger en aktiv pensionär som uppskattar att vistas i naturen kring Handöl och är mycket engagerad i FN föreningen i Åre.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".