man i vit kofta
Mathias Fredriksson, vars byggplaner i anslutning till skidstadionområdet i Östersund inte välkomnas av alla. Foto: Annelie Lanner/Sveriges Radio
Samhällsplanering

Möte om omstridda byggplaner vid skidstadion

Senaste tiden har det varit livlig debatt på sina håll, om längdskidprofilen Mathias Fredrikssons planer på att bygga flera bostadshus vid Östersunds skidstadion.

Det gäller sex parhus med 12 bostäder, i ett skogsparti i Eriksberg och tre friliggande villor i ett skogsparti intill friluftsområdet vid skidstadion.
Många har varit kritiska till att den tänkta byggherren, Fredriksson, också jobbar som anställd av kommunen för vissa uppdrag.

Kanske kommer en del av frågetecknen kring projektet att rätas ut vid det samrådsmöte som Östersunds kommun bjudit allmänheten till i kväll.

Med början 18.30 i sekretariatet vid skidstadion i Östersund ges tillfälle att ställa frågor och diskutera byggplanerna.

Tidigare meddelades att mötet skulle äga rum på Medicentret vid skidstadion, men Östersunds kommun har därefter bytt lokal till sekretariatet på grund av dubbelbokning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".