Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Victoria Duvdahl Specialistsjuksköterska Region Jämtland Härjedalen Östersunds sjukhus
1 av 2
"Jag tror att det finns en risk att det skapar osämja i gruppen. Just för att det inte finns en tydliga kriterier.", säger Victoria Duvdahl specialistsjuksköterska. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Ulrika Wärvik Region Jämtland Härjedalen Östersunds sjukhus Sjuksköterska
2 av 2
Redan i våras, då regionpolitikerna presenterade lönesatsningen på sjuksköterskor, blev konsekvensen att narkossköterskor på operationsavdelningen på Östersunds sjukhus sa upp sig i protest. "Vi har kris på anestesisköterskor nu", säger Ulrika Wärvik. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Region Jämtland Härjedalen

Lönelyft för sjuksköterskor skapar ilska och besvikelse

Specialistsköterska: Otydliga kriterier
2:50 min

Hård kritik riktas mot Region Jämtland Härjedalens lönesatsning på bland annat sjuksköterskor som nu börjar betalas ut - en satsning på 10 miljoner kronor.

Missnöjet handlar om att man anser det är otydliga kriterier och att det inte funnits någon möjlighet att påverka. Specialistsjuksköterskan Victoria Duvdahl på Östersunds sjukhus tycker att informationen brustit, vilket får konsekvenser.

– Jag tror att det finns en risk att det skapar osämja i gruppen. Just för att det inte finns en tydlighet i det, säger hon.

– Om det finns tydliga kriterier. Det ska vara så här många år man ska ha jobbat eller man ska ha en lönebild som inte överensstämmer med den erfarenhet eller den kompetens man har. Men så har man ju inte presenterat det.

Vårdförbundet vänder sig främst mot att arbetsgivaren inte bjudit in till dialog.

– Vi har inte kunnat vara med och påverka någonting alls, säger avdelningsordförande Roger Bergebo.

– Vi sa redan från början att vi anser att vi ska vara med, men det har vi inte fått gehör för.

Den extra lönesatsningen riktar sig till sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Något som de styrande politikerna hoppas ska minska regionens beroende av bemanningsföretag. 

Nu i oktober kommer då den första lönen, med den fördelade lönesatsningen, betalas ut. Där vissa får 400 kronor medan andra, på samma avdelning fått över 2 000 kronor mer, vilket flera medlemmar i Vårdförbundet reagerat på.

Victoria Duvdahl är en av sjuksköterskorna som är kritiska till hur just kriterieret lång erfarenhet har använts.

– Det är väl en definitionsfråga vad lång och trogen tjänst är. Jag tänker inte att två-tre år är lång och trogen tjänst. Jag har jobbat här i snart tjugo år och jag har ju de sista åren egentligen halkat bakåt lönemässigt jämfört med mindre erfarna kollegor. Trots att man för höga poäng på vår prestationsbedömning. Det känns ju ganska baklänges, säger hon.

Regionens personalchef Annica Sörensdotter säger i en intervju med P4 Jämtland att hon har fullt förtroende för att regionens lönesatsning för sjuksköterskor fördelas på ett bra sätt av ansvariga chefer i verksamheten.

– Jag har fullt förtroende för att cheferna gjort vad de kan för att skapa en bra lönebild, säger Annica Sörensdotter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".