Logotyper för P3 och P4
Under närmare tre timmar gick det inte att höra Sveriges Radios sändningar via radiomasten i Hede. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Sveriges Radio

Flera timmars radiotystnad i Hede och Långå – nu ska sändningarna vara tillbaka

På grund av ett tekniskt fel i masten i Hede gick det inte att höra Sveriges Radios sändningar under flera timmar på onsdagsförmiddagen. Nu ska felet vara åtgärdat.

Vid tio över åtta på morgonen blev det tyst i radion i Hede och Långå i Härjedalen. Enligt Teracom handlade om ett tekniskt fel i masten i Hede, som gjorde att sändningarna i fm-bandet tystnade. 

Bolaget skickade en tekniker från Sveg som identifierade felet och och strax före klockan elva var sändningarna tillbaka igen. 

Enligt uppgift till Sveriges Radios sändningsledning berodde sändningsavbrottet på att en underleverantör gjort arbeten med reservkraften för masten och sändningsstationen i Hede. 

Där blev det en miss i kommunikationerna som gjorde att det blev strömlöst och sändningarna bröts.

– Förhoppningen är att allt ska vara igång nu, men det kan vara störningar även framöver, säger Frida Jacobsson på Teracoms presstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".