Annica Sörensdotter är personalchef inom Region Jämtland Härjedalen. Foto: Filip Gustafsson/SR
Annica Sörensdotter, personalchef inom Region Jämtland Härjedalen. Foto: Filip Gustafsson/Sveriges Radio
Hälso & sjukvård

Personalchefen svarar på kritiken mot lönesatsning

Annica Sörensdotter om lönesatsningen
5:33 min

Region Jämtland Härjedalens personalchef, Annica Sörensdotter, har fullt förtroende för att regionens lönesatsning för sjuksköterskor fördelas på ett bra sätt av ansvariga chefer i verksamheten, säger hon.

Det är Vårdförbundet liksom en del sjuksköterskor som kritiserar Region Jämtland Härjedalens lönesatsning på bland annat sjuksköterskor som nu börjar betalas ut – en satsning på 10 miljoner kronor.

Kritikerna menar att det varit otydliga kriterier och att det inte funnits någon möjlighet att påverka.

– När vi jobbar med extra satsningar så är det lönestrukturen vi försöker jobba med och där har man olika behov på olika enheter. En del har många nyanställda och behöver dra ut lönebilden bland de som jobbat några år. Andra har en bra lönebild och vill lägga lika mycket på allihopa. En tredje kan behöva jobba med lönespridning. Jag har fullt förtroende för att cheferna gjort vad de kan för att skapa en bra lönebild, säger Annica Sörensdotter till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".