Rök från bengaler på Jämtkraft arena
Vid Europa League-matchen mellan Östersunds FK och Hertha Berlin tände bortapubliken ett 20-tal bengaler som den tyska klubben nu riskerar att bötfällas för. Foto: Mikael Andersson/Sveriges radio
Fotboll

Inga böter för ÖFK efter bengaleldning

Säkerhetsansvarige: UEFA var fantastiskt nöjda med säkerheten.
1:12 min

Torsdagens Europa League-match slutade 1-0 till Östersund och efter att bortapubliken tänt bengaler under matchen riskerar Hertha Berlin nu böter.

UEFAs delegater var nöjda med säkerhetsarbetet under Europa League-matchen och gav säkerheten betyget "excellent" på alla punkter, berättar Östersunds FKs säkerhetsansvarige Jocke Jansson.

– Jag tycker det gick jättebra i går och vi är otroligt nöjda med evenemanget. Vi satte oss med delegaten efter matchen och gick igenom alla punkter och han fyllde i "excellent" på allt som rörde säkerhets- och evenemangsarbetet i stort.

vi är otroligt nöjda med evenemanget

Helt problemfri var dock inte matchen. I början på andra halvlek tände bortapubliken ett 20-tal bengaler. Något Hertha Berlin nu riskerar böter för, säger Jocke Jansson.

– UEFAs delegat tyckte det var tråkigt av gästande publiken att uppträda på det vis man gjorde. Nu kommer man titta på det här från disciplinnämnden och de riskerar att få ganska höga böter. Händer det sedan igen är reglerna att böterna blir högre för varje gång det händer.

Östersunds FK riskerar dock inga böter.

– De har tittat på vår visitation och tyckte att även den var "excellent". Det är lätt med nuvarande regler att få in föremål som dessa eftersom vi inte kan göra några större ingrepp. Vi har vissa regler och dem har vi följt, säger Jocke Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".