Dubbdäck på en bil
Polisen uppmanar till vaksamhet sedan påfallande många blivit lurade sedan de på diffusa grunder drabbats av punktering på sina parkerade bilar i Östersund. Ett gammalt beprövat bedragartrick som rullar vidare. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Östersundsbilister lurade av däcksbedragare

Polisen i Jämtlands län har gått ut med en varning för däcksbedragare.

Via polisens webbplats varnas allmänheten för de misstänkta, ännu okända, lurendrejarnas framfart.

Flera personer har kontaktat polisen med likartade historier;

Någon har - vilket de insett i efterhand - släppt ut luft ur ett däck på deras bil när den stått parkerad. Det ska ha hänt på flera olika parkeringar i Östersund, bland annat i Lillänge.

Till synes hjälpsamma medmänniskor har dykt upp när bilägaren kommit tillbaka till bilen med "punktering" och erbjudit sig åka och köpa ett nytt däck. De räddande änglarna har fått pengar och har därefter inte synts till mer.

Gick på pumpen

Undantag är när skojarna till och med lyckats få åt sig pengar som för ett nytt däck fast de bara åkt en sväng och sedan kommit tillbaka med det gamla, men nypumpade däcket.

Det finns ännu ingen misstänkt men polisen vill gärna ha in tips från allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".