Carl Johan Hausenkamp är operativ chef på flygplatsen Åre Östersund Airport på Frösön.
Carl Johan Hausenkamp är operativ chef på flygplatsen Åre Östersund Airport på Frösön. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Blåljus

Stor övning på flyget – ska inte påverka resandet

Operative chefen: Världens bästa plats vid sådan här aktivitet
2:41 min

Såväl kommunal räddningstjänst som ambulans och polis kommer under onsdagen att öva tillsammans på flygplatsområdet på Frösön.

Häromdagen kom det information på sociala medier att det under onsdagsförmiddagen ska hållas en stor så kallad "blåljusövning" på Åre/Östersund Airport på Frösön. Det är samverkan mellan olika aktörer inom samhällsfunktioner vid en händelse på en flygplats.

Och exakt vad det är som ska hända är in i det sista hemligt för de inblandade.

– Jag kan inte säga hur det ska gå till, för övningsstyrkan har inte en aning om vad som ska hända dem. Vi tränar våra minutoperativa delar av organisationen, säger Carl-Johan Hausenkamp, operativ chef på Åre/Östersund Airport 

Han berättar också att övningen inte kommer att påverka de som befinner sig på resande fot. De kommer att få information om övningen och att de inte ska vara oroliga, och den ordinarie flygtrafiken går som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".