Svenstavik Hockeyklubb
1 av 2
Svenstavik Hockeyklubb Foto: Svenstavik HK
Rasmus Alversson, målvakt Svenstavik HK
2 av 2
Rasmus Alversson, målvakt Svenstavik HK Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Hockey

Framtidstron stark för Sveriges sämsta hockeylag

Målvakten: Förra året förlorade vi med tio fler mål
1:20 min

Hockeysäsongen har precis startat för Svenstavik, laget som förra året statistiskt sett var Sveriges sämsta hockeylag. Men bortamatchen mot topplaget Kovland var ett fall framåt.

– Kovland borta var väl tuffast möjliga motstånd. Då blev det 21-1 till dem. Men det var väl tio mål mindre än i fjol i alla fall, säger Rasmus Alversson som år vaktar Svenstaviks målbur. 

Som målvakt, hur jobbigt är det att stå där i målet när det blivit 21 puckar i mål?
– Det är ju inte så roligt men man får ju mycket att göra, och det är ju roligt att spela tycker jag.

Svenstavik uppmärksammades förra året i hela Sverige för sitt spel i hockeytvåan. Nu var det inte segrarna som stod ut, utan tvärtom. Laget förlorade med i snitt dryga 20 mål per match och släppte in 232 mål på 10 matcher.

Rent statistiskt sett gjorde det laget till det sämsta i Sverige. Men det verkar inte spela någon roll för Svenstaviks hockeyspelare, som håller motivationen uppe och fortsätter träna och spela. Och Rasmus Alversson tror på ett fall framåt i år.

– Vi prövar att få så mycket folk som möjligt på träningarna så att det blir lite kvalitet. Nu har vi en tränare i år och vi har en treårsplan. I år ska vi få ner siffrorna lite och nästa år ska vi pröva att vinna några matcher, säger han.

Vad är den största styrkan i ert lag?
– Vår glädje och kämparanda. Vi peppar varandra hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".