Två kvinnor i cykelhjälm framför en bergskedja.
Marielle Jauring och Frida Axelsson cyklar tvärs över USA. Här framför Blue ridge mountains i Virginia. Foto: Marielle Jauring
Äventyr

Marielle och Frida från Frösön korsar USA på cykel

"Det finns inget alternativ. Vi ska fram."
6:25 min

Trots att de bara vardagscyklat tidigare gav sig Frida och Marielle ut på sitt livs resa - på cykel genom USA. Nu har de precis åkt in i snöstormarnas Colorado.

Trans America trail är en cykelrutt som går från Virginia på USA:s östkust till Oregon vid Stilla havet. Marielle Jauring och Frida Axelsson från Frösön har precis kommit lite mer än halvvägs, till Klippiga bergen i Colorado. Trots att de tidigare inte cyklat mer än till fotbollsträningar på högstadiet.

– Det känns som ett bra transportmedel. Man blir lätt lat när man åker bil. På cykel hamnar man i naturen och får jobba med kroppen, säger Marielle.

De har fått höra att den här sista biten genom Colorado och Oregon är den vackraste delen. Genom att spara det bästa till sist så tror de att peppen håller i sig hela vägen igenom.

– Vi tror att vi är de sista i år på leden. Traditionen är att doppa framhjulet i Atlanten innan avfärd och igen i Stilla havet när man kommer fram. Så vi måste fram, det finns inget alternativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".