Polisbil i mörker
Polisen kallades till flera händelser i Östersund i natt. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Brott

Flera polisingripanden i Östersund under natten

Polisen kallades till flera händelser i Östersundsområdet under fredagskvällen och natten, flera av dem drogrelaterade.

Vid åttatiden i går kväll gjorde polisen en trafikkontroll i centrala Östersund. En bilförare i 25-årsåldern visade tydliga tecken på att vara drogpåverkad och fick därför följa med för provtagning. Mannen misstänks nu för drograttfylleri.

Omkring i natt omhändertogs en man i 20-årsåldern i centrum för tillnyktring och misstänks för ringa narkotikabrott.

Ungefär klockan två i natt stoppade en polispatrull en ung kvinnlig förare i centrala Östersund. Hon blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning och förhör. Kvinnan misstänkt nu för rattfylleri. 

Strax före två på natten råkade en kvinna ut för ett ovälkommet närmande på en krog i Östersund. Polisen tillkallas till platsen och en man i 25-årsåldern avlägsnades från platsen efter förhör och upprättande av polisanmälan. Mannen misstänks nu för sexuellt ofredande. 

Strax före tre krossades en ruta i centrala Östersund. Polis har varit på plats och genomfört brottsplatsundersökning. Ärendet utreds vidare vid lokalpolisområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".