Ung manlig fotbollsdomare på en fotbollsplan
Fotbollsdomaren Fredrik Eriksson. Foto: PRIVAT
Fotboll

Avstängning i ett år för domarattack

Jämtland Härjedalens Fotbollsförbund: Det är väldigt hårt
2:47 min

Den fotbollsspelare som attackerade en domare under en division 5-match i Ås stängs av under ett år.

Det har Jämtland Härjedalens fotbollsförbund beslutat på ett möte i disciplinutskottet.

Det var för ett par veckor sedan under matchen mellan Ås IF och Fåkers IK som en Fåker-spelare först knuffade den 17-årige domaren Fredrik Eriksson i ryggen och sedan slog honom på struphuvudet. Det är något som disciplinutskottet ser allvarligt på eftersom det fanns våld mot funktionär och upprepade förseelser. 

– Det var alltså före och efter att kortet drogs så var det olämpligt uppträdande, säger Per-Olov Larsson som är kanslichef på Jämtland Härjedalens fotbollsförbund. 

Ett år, hur hårt är det straffet?

– Det är väldigt hårt. Disciplinutskottet går ju efter ett mallsystem där de här olika förseelserna ger ett antal matchers avstängning. Sammantaget gjordes bedömningen att här hade disciplinutskottet täckning för att ge ett års avstängning. Man har även varit i kontakt med Svenska fotbollsförbundets disciplinutskott för att kolla så man var på rätt spår, säger Per-Olov Larsson.

Domaren har också polisanmält händelsen.

Spelaren har enligt beslutet inte visat någon ånger efter händelserna. Spelaren har också möjlighet att överklaga beslutet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".