Bygge av expresscykelväg på Brunflovägen i Östersund
Nu ska ännu en etapp av expresscykelvägen på Brunflovägen i Östersund byggas. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Trafik

Brunflovägen avstängd - bilist gav sig på vägarbetare

Gatuchef: Det är för jävligt
3:05 min

Brunflovägen och flera andra vägar med vägarbete i Östersund är numera avstängda. Det efter att en bilist gett sig på en av vägarbetarna förra veckan.

Bilisten kom och körde i en hög hastighet och vägarbetaren stannade bilen, eftersom de gör så ibland när bilister kör för fort förbi vägarbeten. 

– Personen förklarade att de vill ju också komma hem och inte bli påkörda. Det föll inte i så god ton hos den här bilisten. Det slutade med att bilisten kliver ur bilen och börjar knuffa på anläggaren. Det var andra arbetare som gick emellan innan det utbröt slagsmål, säger Tore Åberg  som är chef för gatuenheten på Östersunds kommun. 

När Tore Åberg fick vetskap om incidenten gjorde han en polisanmälan på fredagen och bestämde att vägen ska vara avstängd för all genomfartstrafik förutom de som bor där.

Det går inte, det handlar om gubbarnas arbetsmiljö. Jag kan inte acceptera att det ska få hända något sånt här. Nu stänger vi helt så får det bli ännu bökigare för trafikanterna i stället. 

Arbetare har tidigare utsatts för nedlåtande kommentarer vid vägarbetet på Brunflovägen. Det är något som P4 Jämtland rapporterat om tidigare.

– Jag tycker det är för jävligt. Det är inte första gången det händer, ja att det blir till handgripligheter, men att de är otrevliga. Det spelar ingen roll om det är på vägbyggen, snöröjare och sandare. Det verkar ha blivit någon annan mentalitet, säger Tore Åberg.

Östersunds-Posten var först med att berätta om att Brunflovägen var avstängd. Vägarna med arbeten kommer vara avstängda under hela byggtiden. 

– Vi kommer hålla på ganska mycket fram till vecka 44 och sedan stänger asfaltsäsongen så då kommer det trappas ner. Det är lite mindre arbete vi kommer göra innan vi stänger för hösten på just Brunflovägen, säger Tore Åberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".