Fagerskrapan i Valhall
Fagerskrapan är en av Östersundshems nybyggda fastigheter där hyresgästerna får betala vattnet separat från hyran. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Bostadsmarknad

Östersundshem i tvist om vattenräkningar

Hyresgästen Örjan Andersson: De bör sänka hyran
1:19 min

Frågan om vattnet ska betalas separat eller ingå i hyran har lett till en tvist mellan kommunala Östersundshem och hyresgästerna i många nybyggda lägenheter.

Konflikten om vattenräkningar i Östersundshems lägenheter på Tallåsen, Remonthagen och Fagerskrapan har legat och pyrt en tid. Men nu har ämnet blossat upp ordentligt.

Som bland annat TV4 Nyheterna berättat är hyresgäster missnöjda med att vattenräkningar betalas separat, och från Hyresgästföreningen upplever man att det till och med kan vara ett avtalsbrott.

– På ett sätt kanske det är bra men då tycker jag att hyran ska vara lägre än vad den är i dag för min hyra ligger på över 8 000 kronor i månaden innan kostnaden för varm- och kallvatten, säger Örjan Andersson som hyr en lägenhet i Fagerskrapan.

Under torsdagen är förhandlingar inplanerade mellan Hyresgästföreningen och Östersundshem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".