Förskolans dag
Förskolan i Såå räddas kvar tillfälligt. Foto: Lina Wahlnemo/Sveriges Radio
Barn- och utbildning

Förskolan i Såå räddas tillfälligt kvar

Den nedläggningshotade förskolan i Såå räddas tillfälligt kvar, enligt ett beslut i barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun.

Just nu pågår en stor expansion och omstrukturering av förskolorna i kommunen där tanken är att bygga större förskolor med fler förskoleavdelningar.

Förskolan i Såå, som endast har en avdelning, var tänkt att läggas ner för att spara pengar, men så blir det alltså inte nu.

Enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna-Karin Vernberg (M) blir förskolan kvar åtminstone tills alla nya förskolor är på plats.

– Vi vill känna oss trygga med att alla barnen har en tillfredställande miljö. Med den volymökning vi har är vi inte trygga med att ta bort en enhet, säger hon.

– Vi får titta på läget, men förskolan i Såå kommer försvinna så småningom, men det beror lite på vad som händer på barnfronten också, säger Anna-Karin Vernberg (M) till P4 Jämtland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".