André Sundqvist fick hjärnskakningen under en match när han spelade för Brunflo.
1 av 2
André Sundqvist fick en hjärnskakning när han spelade för Brunflo. Foto: Filip Gustafsson Högman/Sveriges Radio
Johan Zetterlund ordförande i Brunflo hockey. Han kräver åtgärder mot hjärnskakningar.
2 av 2
Johan Zetterlund ordförande i Brunflo hockey. Han kräver åtgärder mot hjärnskakningar. Foto: Filip Gustafsson Högman/Sveriges Radio
Ishockey

Jämtlandshockeyn hårt drabbad av hjärnskakningar

Drabbad hockeyspelare: Det har påverkat hela mitt liv
3:38 min

Ishockeyklubbar i länet har drabbats hårt av hjärnskakningar. Fem spelare har på kort tid fått allvarliga hjärnskakningar och måste troligen sluta.

Östersunds IK har tre spelare som tvingats lägga av. Och förra säsongen drabbades två spelare i Brunflo ishockeyklubb av hjärnskakningar, och måste troligen lägga av.

André Sundqvist är en av de drabbade spelarna i Brunflo.

Det var under en match i november förra året som han fick hjärnskakningen under en match mot Piteå. Det visade sig vara en allvarlig hjärnskakning. Han lider fortfarande av sviterna från det.

– Det har påverkat hela mitt liv, berättar André Sundqvist. Han har bland annat inte kunnat arbeta heltid.

Johan Zetterlund är ordförande i Brunflo hockey. Han kräver drastiska åtgärder för att komma tillrätta med huvudtacklingar.

– Mitt förslag är att man lägger böter på klubbarna. Varje gång det blir en hjärnskakning hos motståndaren utgår böter till klubben, förutom att spelaren blir avstängd, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".